Færre hænder giver længere sagsbehandlingstider

Sender du en byggesag, kan der gå mellem seks og otte uger, før vi begynder at behandle den.

”Byggesagerne hober sig op, og vi kan ikke følge med. Uden flere ressourcer i sigte er der ikke meget, der tyder på en lysere fremtid. Det er selvfølgelig frustrerende for de udviklere, der står og tripper for at få deres sag igennem. Vores anbefaling er at være ude i rigtig god tid og fortsat holde fast i forhåndsdialogen, da det sikrer, at byggesagen bliver tilstrækkelig oplyst fra start,” siger Ann Hamborg,

Når du anmoder om en forhåndsdialog, er det ikke nødvendigt at medsende en dagsorden, men vi anbefaler, at du eftersender den to uger før mødet, så sagsbehandleren kan være godt klædt på.

De lange sagsbehandlingstider er et resultat af sidste års budgetforhandlinger, hvor byrådet valgte ikke at prioritere en ordning, der gav Byggeri-afdelingen tilstrækkelige ressourcer. I september skal byrådet igen budgetforhandle.

Mange vil udvikle Aarhus

Interessen for at udvikle og bygge i Aarhus er stor. Blandt andet derfor udvikler vi helhedsplaner, der ser på byudviklingen i et større perspektiv, et større område og på længere sigt. Med andre ord er helhedsplanerne et udtryk for, hvordan et område skal udvikle sig på lang sigt.

”Helhedsplanen er en intention. Det er ikke en, vi kan bruge, når vi skal behandle en byggesag. Vi får flere henvendelser fra udviklere, der forholder sig til helhedsplanen og forventer at kunne bygge i henhold til den. Men det kan man ikke. Det er lokalplanen, der er afgørende for ens byggesag,” siger Ann Hamborg, områdechef, Byggeri.

Det er først, når en helhedsplan bliver konkretiseret i en lokalplan, at de angivne byggemuligheder kan realiseres.