Stor it-virksomhed rykker også til Lisbjerg: Gode transportmuligheder og rekruttering af it-medarbejdere vægter højt

Lige nu bygger tre virksomheder i området, og en af landets store it-virksomheder Bankdata har netop købt et erhvervsareal ved Klokhøjen med planer om et nyt domicil i Lisbjerg Erhvervspark.

”Vi har brug for, at man kan komme nemt hertil, uanset om man bor i midtbyen og tager letbanen eller cyklen, eller om man kommer fra Randers, Silkeborg, Aalborg eller Vejle via motorvejen. Lisbjerg er en del af byen, men man slipper for at køre ind gennem midtbyen og sidde i kø, og det er én af årsagerne til, at vi valgte at blive en del af denne nye bydel.”

”I fremtiden kan vi på grund af E45 lige ved døren desuden udvide vores rekrutteringsområde mod Aalborg Universitet og Silkeborg, Herning og helt ud på Djursland,” siger direktør for Bankdata, Esben Kolind Laustrup.

Rekrutterer de bedste

Derudover ønsker Bankdata at rykke nærmere Aarhus med ambitionen om at rekruttere de bedste medarbejdere i it- og techbranchen.

”Aarhus er uden tvivl ét af Danmarks stærkeste områder indenfor it. Aarhus Universitet er kendt for at være ét af de bedste i forhold til uddannelse af dataloger, som vi har haft et stærkt samarbejde med på Katrinebjerg, hvor den store it-klynge og uddannelserne er placeret. Og når andre it-virksomheder etablerer sig i Aarhus som for eksempel Google, Microsoft, Just Eat og så videre, så skal vi læne os op ad det miljø og udbygge det, da det er fuldstændig afgørende for vores mulighed for at tiltrække arbejdskraft i fremtiden.”

”Der sker en cross-pollination, som vi kalder det, hvor vi spiller hinanden gode. Vi kommer til at tage arbejdskraft fra hinanden, men først og fremmest kommer vi til at gøre det endnu mere attraktivt at arbejde med it i en by som Aarhus, fortæller Esben Kolind Laustrup.”

25.000 nye beboere til Lisbjerg

Bankdata har i forvejen afdelinger i Fredericia, Silkeborg og i Katrinebjerg i det centrale Aarhus, men nu bygges et stort udviklingskontor i Lisbjerg med plads til fremtiden.

”Jeg har en drøm over tid om at etablere 1.100 attraktive arbejdspladser her. Jeg håber, at vi ansætter lidt færre medarbejdere i år end sidste år, hvor vi ansatte 250, for det er altså for hurtigt at vokse for en virksomhed på vores størrelse. Men når vi har gjort plads til 1.100 medarbejdere, så er det fordi, vi håber og tror på, at det, vi laver, vil blive ved med at være vigtigt i fremtiden. Og derfor bygger vi ét af Danmarks stærkeste it-huse her i Lisbjerg.”

Det forventes, at der kommer op til 25.000 nye beboere til Lisbjerg de kommende 60-70 år, og de prognoser spiller også en rolle i valget af Lisbjerg.

”Mange af dem, som vi rekrutterer, er unge mennesker, som skal til at etablere sig i livet, og når vi får et attraktivt økosystem med mange it-virksomheder i Lisbjerg, vil det være mere attraktivt at bosætte sig i nærheden. Det er ikke sikkert, at man skal arbejde for Bankdata hele livet, så det at andre attraktive virksomheder rykker herud, det gør, at det også bliver mere interessant at bosætte sig her.”

Fornyet aktivitet

Lisbjerg Erhvervspark åbnede i slutningen af 90’erne, og de senere år er der sket fornyet aktivitet. Senest har Trifork, Rains, Promovec, PadelPadel og nu Bankdata fundet en adresse i området, mens der er en grund i udbud samt en mere på vej i efteråret.

Lisbjerg Erhvervspark rummer 250.000 kvadratmeter, mens selve udviklingen af Lisbjerg skal finde plads til de mange nye borgere på cirka 1.00.000 boligetagemeter.

Hvis du vil høre mere om erhvervsgrundene, kan du kontakte Grundsalg ved Teknik og Miljø på grundsalg@mtm.aarhus.dk