Blixens – Årets Erhvervsbyggeri 2019

Det er knap et år siden, Blixens i Aarhus-bydelen Gellerup stod færdigt, og de første kommunale medarbejdere rykkede skriveborde og pc’ere ind i bygningen. I dag rummer Blixens over 1.000 medarbejdere; de fleste fra kommunens to magistratsafdelinger Teknik og Miljø og Sociale Forhold og Beskæftigelse, men de har også fået selskab af iværksættere fra Den Gode By, Østjyllands Politi og Café Europa. Det betyder, at Blixens er meget mere end blot et kontorhus.

Det er dog især placeringen og intentionen om det åbne hus, der har fået dommerkomitéen til at vælge Blixens som årets erhvervsbyggeri.

- Prisen for Årets Erhvervsbyggeri gives ikke kun på grund af arkitekturen. I har i Aarhus et område, I som kommune gerne vil have ændret. Der vælger I at gå forrest i fællesskabet, og er på den måde med til at sætte en udvikling godt i gang, begrundede formanden for dommerkomitéen i Årets Byggeri, Scott Hollingsworth, valget af Blixens som Årets Erhvervsbyggeri 2019.

 

Handling bag ord

Det var rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, der tog imod prisen på Aarhus Kommunes vegne. Han takkede naturligvis og understregede også Blixens betydning for udviklingen i Gellerup.

- Med Blixens har vi sat handling bag ordene og visionen om at få Gellerup til at blive en del af Aarhus. Vores tiltag har trukket flere investorer til, så det nu ikke kun er Aarhus Kommune og områdets boligforeninger, der arbejder aktivt for forandringer, sagde Bünyamin Simsek.

Han roste både arkitekterne, Arkitema Architects, totalentreprenøren A. Enggaard og de medarbejdere i Teknik og Miljø, som har arbejdet særligt hårdt for at få Blixens til at blive en realitet.

- Tak for en dedikeret indsats. I er medvirkende til, at Blixens nu er del af en længere proces, som skal være med til at give børnene i Gellerup gnisten tilbage i øjnene, lød det blandt andet fra rådmanden.

Diplomer til mange

Udover A.Enggaaard og Arkitema Architects, der er blandt hovedkræfterne bag Blixens, fik mange andre aktører i byggeriet overrakt diplomer for bevis for deres deltagelse i Årets Erhvervsbyggeri 2019.

Årets Byggeri kårer hvert år byggerier i tre kategorier – erhverv, bolig og åben. Prisen tildeles ud fra bygningers samfundsmæssige og byggefaglige betydning.
Magasinet Byggeri er vært for Årets byggeri.