Grønt byrum og parkeringshus i ét – Sydhavnens nye parkeringshus bliver noget for sig

Sydhavnens kommende P-hus bliver en attraktion i det nye kvarter for områdets virksomheder, ansatte og besøgende. Det står helt klart, efter Aarhus Kommune på baggrund af udbud har valgt den rådgiver, der skal tegne Sydhavnskvarterets fremtidige parkeringshus.

Vinderen er Nordland Arkitekter. Holdet har budt ind med et projekt, som er meget mere end bare et parkeringshus til biler.

P-hus i øjenhøjde

Sydhavnskvarteret bliver en del af Aarhus’ nye skyline. Det betyder imidlertid ikke, at bydelen udelukkende skal bestå af højhuse. I udviklingen af Sydhavnen er der stort fokus på livet mellem bygningerne – her kommer Kulhuset til at spille en væsentlig rolle, fordi det ikke bliver højt.

Parkeringshuset får indkørsel fra Sydhavnsgade og bliver bygget med direkte forbindelse til Kulkransporet, hvorfra man hurtigt kan komme videre til Aarhus Hovedbanegård. Kulhuset forventes at stå færdigt med 700 parkeringspladser i 2024.

Fakta

Kulhuset er skabt i samarbejde mellem Nordland Arkitekter (tidligere Draw Studio), C. F. Møller Architects, MOE Artelia Group, Urgent Agency og Institut for (X)