Alle gode kræfter skal i spil for at sikre liv i midtbyens gader

Shopping er ikke, hvad det har været. Langt mere handel foregår i dag på nettet, og det skal vi indrette byens handelsgader efter i fremtiden. Ikke at vi skal lukke butikkerne på strøget, men vi skal styrke bylivet og kombinere butikslivet med andre tilbud, som kan tiltrække de handlende og samtidig skabe liv i gaderne.  

Jeg drømmer om handelsgader med et mangfoldigt og rigt handelsliv, som tiltrækker både aarhusianerne selv og turister til midtbyen. Heldigvis har vi flere helt unikke kvarterer, som tilbyder stemning og atmosfære, som kunderne ikke finder i en webshop. Det skal vi dyrke og sammen med kulturlivet og restaurationerne skabe oplevelser, man ikke vil være foruden, mens man handler.
Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø

En vision for midtbyen er lige nu i offentlig høring. Visionen lægger bl.a. op til at skabe stærke og smukke rum til liv, ro og ophold i fx byens parker, på torve og pladser. At vi styrker de mange bykvarterers eget liv på hver deres individuelle særkender. Og helt generelt prioritere det grønne højere med bynatur, træer og grønne forbindelser. 

Ifølge Stadsarkitekt Anne Mette Boye er det værd at bemærke, at bylivet har fået førsteprioritet i visionen.  

Hverdagslivet, bylivet og kulturen i Aarhus Midtby er det, der giver midtbyen sin særlige vibe. Det er netop den særlige atmosfære - fornemmelsen af at her hører man til. Og de mange muligheder gør det attraktivt at bo, arbejde, mødes og handle i midtbyen. Og så har vi nogle virkelig dygtige, nytænkende servicemindede handelsdrivende, der gerne spiller ind – ikke kun som en butik, men som del af bykvarterets dna.
Stadsarkitekten

Samarbejde 

Midtbyvisionen fortæller om Aarhus Byråds ønsker til, hvordan Aarhus Midtby skal udvikle sig i fremtiden. Men visionen er blevet til i tæt samarbejde med byens aktører. Bl.a. Direktør for Aarhus Cityforening, Claus Bech, har budt ind med gode ideer. 

Vi skal arbejde sammen på tværs af byens gode kræfter og tiltrække gæster til midtbyen med både oplevelser og omgivelser. Det skal være sådan, at de får sig en overraskelse, når de runder et gadehjørne og på den måde går hjem med både sind og poser fulde af gode oplevelser.
Claus Bech

Visionen har et særligt fokus på, hvordan nye initiativer og muligheder kan skabes via samarbejder og partnerskaber. Virksomheder, vidensinstitutioner, foreninger, kulturlivet, fællesråd og fagfolk samt rigtig mange aarhusianere har allerede bidraget med gode ideer til Midtbyvisionen. Nu har du muligheden for at komme med dine bud på, hvordan vi gør Aarhus Midtby mere attraktiv. 

Følg linket her, og du kommer til Aarhus Kommunes høringsportal. Her kan du se hele visionsforslaget og afgive et høringssvar frem til den 9. marts 2022.