Giv din mening til kende om det kommende p-hus i Sydhavnskvarteret

Udviklingen af Aarhus’ nye erhvervsområde i Sydhavnen er i fuld gang, og snart er der endnu mere på vej. Lokalplanen, der skal give mulighed for at etablere områdets kommende parkeringshus Kulhuset, er netop nu i høring.

Lokalplanen lægger op til et p-hus i op til seks etager med plads til maks. 800 biler. Målet er, at bygningen bliver en attraktion i kvarteret og skal bidrage til noget af det byliv, som også i fremtiden skal kendetegne Sydhavnen.

Parkeringshuset imødekommer virksomhederne og deres medarbejderes behov for parkeringspladser, men det skal kunne meget mere end dét. Forslaget indebærer, at bygningen får en levende tagetage med beplantning, udsigtssteder og plads til, at man kan slå sig ned og nyde kvarteret fra toppen. Og så bliver facaden i rustrøde farver, som passer til flere af nabobygningerne. Sydhavnskvarteret emmer af lokalhistorie og levet liv, så det skal vi gøre vores bedste for at bygge videre på, også i en stil, som passer til områdets urbane og kreative udtryk. Det, synes jeg, lykkes her,
rådmand Nicolaj Bang, Teknik og Miljø.

Tagfladen vil kunne tilgås fra terræn via ramper og trapper og bliver desuden forbundet med Kulbroen, som er den kommende gangforbindelse på den gamle kulkranbro. Den vil via en ny bro over Spanien give direkte adgang til Frederiksplads og videre til Bruuns Galleri og Aarhus Hovedbanegård, så havneområdet bindes sammen med Midtbyen.

Høringen om lokalplanen for Kulhuset løber frem til den 29. marts 2023. Læs mere om forslaget til lokalplan og deltag i høringen på høringsportalen.

Parkeringshuset forventes at kunne stå klar i 2025.