Tænk bæredygtighed ind fra start

Den 1. januar 2023 blev bæredygtighed en del af bygningsreglementet. Det betyder, at udviklere skal dokumentere, hvordan byggeriet bygges og driftes bæredygtigt.

Med det nye klimakrav i bygningsreglementet har vi fået en meget konkret vejledning til, hvordan vi skal håndtere bæredygtighed i byggeriet. Og meget tyder på, at kravene bliver skærpet de kommende år, så det handler om at hoppe med på toget og få bæredygtighed inkorporeret i interne processer og bevidsthed
Anne Kabus Villumsen, afdelingsleder i Byggesagsbehandling

Bolig- og Planstyrelsen har meldt ud, at de har en ambition om, at kravene for bæredygtighed bliver skærpet i intervaller over de kommende år.

Klimaaftrykket skal dokumenteres

Klimapåvirkningen udregnes ved at måle på hver komponent i byggeriet. Det giver en bevidsthed om, hvilke materialer der har et tungt klimaaftryk, og det opfordres udviklerne til at bruge aktivt.

Hvis man tænker bæredygtighed ind fra start, mens I planlægger et projekt, og arkitekten tegner, kan man arbejde med, hvad de forskellige materialer og arkitektoniske valg betyder for bæredygtigheden. Det er en fordel tidligt i processen at få tydeliggjort de udfordringer, man kan få øje på, så de indgår i bæredygtighedsdagsordenen
Anne Kabus Villumsen

Bæredygtighed kan også indgå i forhåndsdialogen, hvor vi kan tage en snak om, hvilke dokumentationskrav der er til byggeriet.