Arbejdet med borgerinddragelse foregår på mange planer

Det er vel efterhånden ikke nogen hemmelighed, at det ligger mig meget på sinde at få inddragelsen af virksomheder og borgere op i et højere gear, så flere får en fornemmelse af, at de rent faktisk har indflydelse på den rivende byudvikling, som Aarhus er inde i.

Det er vigtigt, at arbejdet med at få dette implementeret foregår på flere planer, og derfor har vi nu også indført en helt lavpraktisk funktion, som gør det muligt at abonnere på nyheder fra specifikke områder og udvalgte kategorier på kommunens hjemmeside.

På den måde kan man få besked om nye høringer og begivenheder i lige netop de områder, som man er interesseret i, og endda udvælge specifikke emner, som man ønsker at abonnere på.  

Jeg håber, det vil bidrage til følelsen af et åbent demokrati og få flere aarhusianere og erhvervsdrivende til at blande sig i arbejdet med byens fremtid.

Stor ressource

Det er vigtigt, at finder frem til den store ressource, der ligger i at have borgere og virksomheder til at spille med, til at komme på idéer, tage medansvar, få indblik og blive klogere sammen. Det gælder også de aarhusianere, der har et CVR-nummer.

Som det er i dag, er det op til den enkelte at holde øje med hjemmesiden deltag.aarhus.dk. Men det kan være en barriere for borgerinddragelsen, da det er besværligt, og man let kan overse noget, som ellers kunne interessere.

Jeg er sikker på, vi vil få gang i flere samtaler, hvis kommunens virksomheder får et hint, når der er udvikling på vej i de områder, der specifikt interesserer dem. Forhåbentlig vil de samtaler afføde en masse gode ideer, som vi kan gøre til virkelighed og på den måde give erhvervslivet mere indflydelse på fremtidens Aarhus.

Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø