Gør biodiversitet til en del af virksomhedens CSR-strategi

Ifølge bæredygtighedsekspert Steffen Max Høgh tales der om bæredygtighed på ledelsesgangen i næsten alle virksomheder. Det skyldes, at kunder og medarbejdere forventer, at virksomhederne tager ansvar.  

”Bæredygtighed er blevet til Business,” siger han.  

Men der er også en udbredt tvivl om, hvordan man kommer i gang uden at sætte bundlinjen over styr. At omstille en virksomhed til en bæredygtig fremtid er en lang rejse. Nogen forandringer kræver store investeringer eller omfattende forandringer i organisationen. Men der er også lavthængende frugter. Eksempelvis kan man bruge sine udeområder til at vise, hvad man står for i virksomheden. 

Selvfølgelig løser vi ikke klima- og biodiversitetskrisen ved bare at anrette et par plantekasser, lave en velfriseret forhave om til en blomstereng eller ændre den obligatoriske grønne græsplæne fra kedelig monokultur til et biodiversitetsmekka med mange forskellige planter og et rigt dyreliv. Men det hele tæller med,
Steffen Max Høgh.

Hvilket signal sender arealerne omkring din virksomhed til omverden? 

Aarhus skal være Danmarks vildeste kommune 

Mange steder i kommunen lader vi græsset gro, træstammer ligge og graver vandhuller for at give de bedste forudsætninger for, at flere plante- og insektarter vil indfinde sig på arealerne. Vi gør det ikke kun for biodiversitetens skyld, men også fordi, de blomstrende vejrabatter og svampebesatte træstammer giver merværdi for aarhusianerne, når de sidder i bilen eller er en tur i skoven.  

Mon ikke også en vild blomstereng og en svir af sommerfugle vil bringe smil frem på læben på vejen fra bilen og ind ad hoveddøren i din virksomhed? 

Med ganske få greb kan man forbedre forholdene for planter og insekter. Én ting er at lade græsset gro, det kan måske komme til at se noget rodet ud. Men en vild blomstereng, et vandhul og et par strategisk placerede træstammer kan faktisk se rigtig godt ud,
Peter Søgaard, biolog i Teknik og Miljø.

Vi står midt i en biodiversitetskrise, og det er vigtigere end nogensinde før, at vi gør noget for naturen og insekterne. Det er da et ret godt incitament for et opgør med de velfriserede men fuldstændig biodiversitetsforladte græsplæner, som omkranser rigtig mange virksomheder. 

Hvordan bliver min virksomhed mere vild? 

Hvis du fra vinduet på din kontorplads har udkig til en nyklippet grøn græsplæne uden spor af den mindste lille svamp elle kløver, så send os en mail på naturogvandloeb@mtm.aarhud.dk. Så vil vi med råd og sparring hjælpe dig og din virksomhed i gang med omlægningen til mere vild natur.