En del af Aarhus nye’ ringvej er åben for bilister

Aarhus’ kommende ringvej er et skridt tættere på at åbne helt op, så den sydlige del af byen bliver bedre forbundet med resten af Aarhus.

Strækningen, der åbnede 29. september, er 3,2 kilometer lang og strækker sig fra Hovedvejen i Hasselager til Landevejen i Tranbjerg.

Millioner til motorvejskryds

Alle, der kommer omkring motorvejskrydset ved Torshøjvej i myldretiden, ved, at krydset i dag er meget belastet. Det bliver ikke mindre i første omgang, når vejen er åben, men der er heldigvis lys forude. Trafikministeriet har afsat 127 millioner til et signalanlæg ved motorvejstilslutningen ved Torshøjvej og til et signalanlæg ved motorvejstilslutningen ved Hørning.

Aarhus Kommune vil i forlængelse af dette udvide Torshøjvej til fire spor, og sikre at den nyanlagte rekreative forbindelse langs Torshøjvej forlænges forbi motorvejen. Derudover bliver der lavet et signalanlæg ved tilslutningerne til E-45Østjyske Motorvej ved Hørning.

Se tegningen over motorvejskrydsene her

Når den sidste etape fra Tranbjerg til Beder på 6,5 kilometer står færdig, kan vejen i sin fulde længde åbne omkring årsskiftet.

Fakta

  • Giber Ringvej bliver i alt 12 kilometer lang
  • Vejen strækker sig fra Kolt i vest til Beder i øst
  • Første spadestik til Giber Ringvej blev taget i april 2020
  • Vejen forventes at stå færdig i slutningen af 2022

Læs mere om Giber Ringvej her