Vi skal udvikle byen samtidig med at vi passer på den

I takt med at Aarhus vokser bliver det stadig mere vigtigt ikke blot at have fokus på væksten alene men i mindst lige så høj grad at have øje for at bevare de kvaliteter og den kulturarv, der findes i eksisterende bygninger og kvarterer i byen.


Derfor er det nødvendigt at have et redskab, hvor vi hurtigt og på forhånd kan se, hvor vi skal være ekstra varsomme med at udvide og udvikle byen, og hvilke bygninger og kvarterer vi skal bevare og tage særlig hensyn til, så vi bevarer flest mulige kvaliteter i byen, der blev grundlagt helt tilbage i vikingetiden.


Jeg hilser det mere end velkomment, at vi med en opdatering af det såkaldte SAVE-register ikke alene får alle bygninger fra før 1970 vurderet men også får et udvidet indtryk af, hvilken sammenhæng bygningerne indgår i. På den måde rykker vi videre på ryggen af det register, som blev oprettet for lidt over 25 år siden med bevaringsværdige bygninger fra før 1940.


Det Aarhus vi holder af
Jeg er meget optaget af, at vi udvikler vores skønne by med omhu og omtanke. Vi skal naturligvis ikke sætte udviklingen og udbygningen af Aarhus i stå, da vi alle har glæde af at byen vækster. Men jeg er sikker på, at vi kan gøre samtidig med, at vi også sikrer, at eftertiden får glæde af de kvaliteter i byen, som vi allerede har og, som ud over at fortælle en historie, også er medvirkende til, at vi får mere af det Aarhus, vi holder af.


Nicolaj Bang, rådmand Teknik og Miljø