Vild natur er godt for både biodiversitet og erhvervslivet

Naturen har brug for plads – det ved vi. Men vidste du, at der findes hele 400 hektar grønne, klippede græsplæner omkring de aarhusianske virksomheder? Og at trimmede græsplæner er som ørkener for dyre- og plantelivet? Her er ingen levesteder for hverken vilde planter eller de dyr, der lever sammen med planterne. 

Men hvordan får vi mere biodiversitet ind på arealerne? Det har Via University College og NRGI i Skejby et godt bud på. Derfor inviterede vi resten af Business Park Skejby til et inspirationsarrangement. Vi har samlet nogle af hovedpointerne herunder.  

Virksomheder kan gøre en forskel 

Ifølge tv-personlighed, bonde, foredragsholder og forfatter Frank Erichsen har virksomhederne med deres store arealer gode muligheder for at rykke på den grønne dagsorden og gøre en betydelig forskel for biodiversiteten. Hvis de altså som Via Universitycollege og NRGI har mod på at gå en vildere vej– her er første og vigtigste skridt at lade være med at klippe græsset. 

Frank Erichsen mener også, at virksomhederne har potentiale til at kunne inspirere sine ansatte til selv at arbejde for mere biodiversitet: Trimmede plæner er fortid 

Ifølge bæredygtighedsekspert Steffen Max Høgh gavner det både biodiversiteten og din business at omlægge den velfriserede græsplæne til mere vild natur. Ja faktisk forudser han, at fremtiden vil dømme de velholdte, grønne græsplæner ude, selvom de i mange år har været et symbol på ordentlighed: Skal din virksomhed også være vildere? 

Informationsmødet i Business Parks Skejby blev afholdt af Danmarks Naturfredningsforening og Teknik og Miljø. Møbelvirksomheden Mogens Hansen var også med og bidrog med deres vilde erfaringer og Aarhus Kommunes grønne driftsafdeling fortalte om kommunens mangeårige erfaring med at gøre de kommunale områder vildere 

Hvis din virksomhed også går med tanker om at udnytte sine grønne arealer, så afholder vi et lignende arrangement til foråret, hvor din virksomhed er inviteret. Send os din mail til kalou@aarhus.dk, hvis du allerede nu vil sikre dig en plads.