Gå til sidens indhold
 

Søg Aarhus' historie i arkiverne

Aarhus Kommunes arkiver

Aarhus Kommune har hjemtaget sit arkiv fra Rigsarkivet. Kommunens arkiv fylder mere end 5 kilometer og blev hjemtaget i tre portioner over i løbet af 2016.

 

Kommunens arkiv er nu overdraget til Stadsarkivet, som har ansvar for at stille materialet til rådighed for brugerne på læsesalen i Dokk1.

 

I de dele af kommunens arkiv, som er hjemtaget kan fremhæves:

 

  • Aarhus Kommunes skattemandtalslister, 1885-1946
  • Aarhus Byråds journalsager, 1901-1985
  • Eksamensbeviser fra Aarhus kommunes skoler, 1978-2015
  • Aarhus Idrætsparks samling
  • Materiale fra omegnskommunerne

 

Stadsarkivet arbejder løbende med at registrere de mange meter kommunale arkivalier i vort system, så materialet kan fremsøges og bestilles via www.aarhusarkivet.dk (åbner i et nyt vindue)

 

Indtil arbejdet er fuldført, kan man enten kontakte Stadsarkivet, som vil være behjælpelige med fremsøgningen af materiale, eller anvende Rigsarkivets søgeportal DAISY https://www.sa.dk/brug-arkivet/bestil/arkivdatabasen-daisy, hvor hele Aarhus Kommunes arkiv fortsat er registreret.

 

 

Private samlinger

Stadsarkivet har siden oprettelsen i 2011 indsamlet dokumentation fra byens borgere, virksomheder og foreninger. Indholdet i de private samlinger spænder fra store virksomhedsarkiver til mindre personarkiver.

 

Materialet kan fremfindes og bestilles via www.aarhusarkivet.dk

 

 

Rigsarkivet har også en stor samling af private Aarhus-relaterede arkiver. Disse kan fremsøges via Rigsarkivets søgeportal DAISY, og kan benyttes på Rigsarkivets læsesale.

 
 

Opdateret: 20.6.2017

Afdeling: Kultur og Borgerservice

Send kommentar: Aarhus Stadsarkiv

Telefon: +45 89 40 48 00 / 41 85 65 45

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code