Gå til hovedindhold

Juni

Ukrainere siger farvel til Velkomsthus på Frydenlundskolen  

Nyheder fra Børn og Unge

Aarhus Kommune er i gang med at udfase Velkomsthuset ved Frydenlundskolen, som i marts blev oprettet til at modtage fordrevne ukrainere.

Børn skal inspirere til grøn læring og klima

Nyheder fra Børn og Unge

I et nyt projekt, ”Sammen om en bæredygtig fremtid”, deler elever fra Aarhus Kommune deres erfaringer med klima i børnehøjde og inspirerer lærerne til undervisningsforløb om klima og bæredygtighed. Kommunens daginstitutioner, skoler og klubber deler også deres viden og erfaringer med grønne initiativer, og inspirerer til en mere systematisk indsats. Aarhus Kommunes Klimafond støtter projektet.

Seks grundprincipper skal sætte en klar retning for arbejdet med børn med dansk som andetsprog i Aarhus Kommune

Nyheder fra Børn og Unge

Seks grundprincipper skal sætte en klar retning for arbejdet med børn med dansk som andetsprog i Aarhus Kommune. Det forventes byrådet at vedtage i aften. Principperne skal være forpligtende og sikre, at kommunen lykkes bedre på området.

Forældretilfredshed på dagtilbudsområdet i Aarhus Kommune

Nyheder fra Børn og Unge

Resultaterne af den landsdækkende undersøgelse af forældrenes tilfredshed med de kommunale pasningstilbud til 0-6-årige er blevet offentliggjort. Undersøgelsen er en af flere brugertilfredshedsundersøgelser på en række velfærdsområder, som er blevet besluttet af KL og regeringen.

Over 1.100 unge skolepatruljer fejres i Tivoli Friheden

Nyheder fra Børn og Unge

Mere end 1.100 unge fra skolepatruljen i Aarhus, Odder og Samsø kommuner nyder fredag den 10. juni en velfortjent fridag med gratis rutsjebaneture, candyfloss og hygge i Tivoli Friheden i Aarhus. Fridagen er en fejring af skolepatruljernes indsats for at sikre en tryg skolevej for alle børn.

Thomas Medom: Deprimerende økonomiaftale mellem regeringen og KL

Regeringen og Kommunernes Landsforening blev i går enige om en aftale for kommunernes økonomi for 2023. Der er lagt op til store besparelser på anlægsområdet, og der dækkes ikke ind for de voksende udgifter til mennesker med særlige behov og handicaps. Ikke det der er brug for, hvis man spørger rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom.