Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Børn skal inspirere til grøn læring og klima

I et nyt projekt, ”Sammen om en bæredygtig fremtid”, deler elever fra Aarhus Kommune deres erfaringer med klima i børnehøjde og inspirerer lærerne til undervisningsforløb om klima og bæredygtighed. Kommunens daginstitutioner, skoler og klubber deler også deres viden og erfaringer med grønne initiativer, og inspirerer til en mere systematisk indsats. Aarhus Kommunes Klimafond støtter projektet.

22. jun. 2022
  • Læs op

Indhold

    Vi har masser af eksempler på, at skoler, dag- og fritids/ungetilbud lykkes med at engagere børn og unge i den grønne dagsorden. Børnene tager del i affaldssortering, upcycler tøj og undersøger biodiversitet i udeskolen eller grøn energi med skolens solceller. Erfaringerne skal vi have kortlagt, så vi kan dele og forankre dem i hele organisationen,” siger Karen Tambo, programkoordinator for klima og bæredygtighed i Børn og Unge.

    En af udfordringerne for arbejdet med grøn omstilling i Børn og Unge er, at indsatserne er spredte og langt hen ad vejen foregår ad hoc. Derfor vil Børn og Unge nu kortlægge de grønne indsatser, dele inspiration og erfaringer og have et mere systematisk fokus.

    ”Vi er sammen om at skabe fremtidens grønne og bæredygtige rammer for børnenes og de unges læring og trivsel,” siger Karen Tambo.

    ”Sammen om en bæredygtig fremtid” er søsat af Børn og Unge sammen med Aarhus Kommunes Klimafond, der støtter projektet med 490.000 kr. Som led i det samlede projekt deltager ca. 30 børn i en undersøgelse og udvikling af et dialogværktøj til de vigtige samtaler om klima og bæredygtighed med børn og unge i dagtilbud, skoler og fritidstilbud i Aarhus Kommune.

    Yderligere oplysninger

    Karen Tambo, programkoordinator for klima og bæredygtighed i Børn og Unge, Aarhus Kommune, tlf. 21 72 52 35