Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Hvordan skaber vi det gode børneliv i Aarhus Kommune?

Børne- og ungepolitikken i Aarhus Kommune skal fornyes. Derfor kan alle interesserede borgere, foreninger og organisationer nu komme med deres mening om, hvordan vi skaber de bedste rammer for børn og unge i Aarhus Kommune.

09. jun. 2022
  • Læs op

Indhold

    Alle børn og unge skal have et godt børneliv. De skal trives og klædes på til at håndtere fremtidens udfordringer. Det er udgangspunktet i børne- og ungepolitikken, som sætter retning for arbejdet for og med børnene og de unge i dagtilbud, skoler, fritids- og ungdomstilbud i Aarhus Kommune. Nu skal politikken fornyes, så den følger med samfundets udvikling og udviklingen i, hvordan vi arbejder med børn og unge.

    For at sikre bred inddragelse, går Børn og Unge i dialog med borgere, foreninger og organisationer om det gode børneliv i Aarhus Kommune. Alle dagtilbud, skoler, fritids- og ungdomstilbud har også fået en opfordring og et samtaleværktøj til at tage samtalen om det gode børneliv lokalt. Frem til december 2022 kan alle interesserede give deres mening til kende på etgodtboerneliv.aarhus.dk

    ”Vi er først og fremmest nysgerrige på, hvad der er vigtigt for børnene, de unge og forældrene. Det er dem, det handler om og dem, vi skal skabe værdi for i hverdagen. Nu giver vi ordet videre til alle, der vil bidrage. Så vi sammen kan være med til at gøre Aarhus Kommune til et godt sted for alle børn og unge,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

    For børnene og de unge selv er positive fællesskaber kernen i det gode børneliv – sammen med lyttende voksne, variation, den røde tråd, digitalt liv og en sund balance. Børne- og ungepolitikken skal kunne favne det hele.

    ”Jeg håber, at mange vil gribe bolden og tage ordet. Så vi får et godt, fælles fundament for arbejdet med børn og unge i Aarhus Kommune. Samtidig bidrager samtalerne blandt medarbejderne også til, at vi får sat ord på de værdier, der allerede lever i vores tilbud, og som vi skal holde fast i. Fordi de er med til at gøre en forskel for børn og unge hver dag,” siger Thomas Medom.

    Fakta

    • Frem til december 2022 kan alle interesserede give deres mening til kende på etgodtboerneliv.aarhus.dk
    • Her finder du også et samtaleværktøj, som kan bruges til at tage dialogen i organisationer eller foreninger
    • Den nuværende børne- og ungepolitik er fra 2015
    • Udkast til en fornyet børne- og ungepolitik forventes i at blive sendt i høring i foråret 2023 og til politisk behandling i efteråret 2023
    • Læs mere på etgodtboerneliv.aarhus.dk

    Yderligere oplysninger

    Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 2751 7961