Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Mere i løn skal sikre flere uddannede pædagoger i Aarhus

For at sikre endnu flere pædagogisk uddannede medarbejdere i vuggestuer og børnehaver, forlænger Aarhus Kommune en ordning om fuld løn til studerende på den såkaldte meritpædagoguddannelse i resten af 2022.

11. mar. 2022
  • Læs op

Indhold

    Det skal gøre det attraktivt at tage uddannelsen og give de mange, dygtige og pædagogisk erfarne, men ufaglærte medarbejdere i kommunens dagtilbud.

    “Vi har akut mangel på uddannet personale i vores dagtilbud, og det bliver kun værre i fremtiden. Meritpædagoguddannelsen er en rigtig god mulighed for de medarbejdere, som allerede er ansat i vores dagtilbud, men ikke har en pædagogisk uddannelse. Én af barriererne for deltagelse er dog vanskelighederne ved at få privatøkonomien til at hænge sammen under uddannelsen. Derfor sikrede vi i 2019 fuld løn under uddannelsen, og den ordning har vi nu valgt at forlænge. Det er jeg meget tilfreds med, fordi det er afgørende for vores dagtilbud, at vi kan rekruttere mere pædagogisk personale, og at en større del af medarbejderne i kommunens vuggestuer og børnehaver er uddannet,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

    Ligesom resten af landet, står Aarhus Kommune overfor alarmerende rekrutteringsudfordring. Inden 2030 vil der mangle omkring 800 fuldtidsstillinger – svarende til 1.100 pædagoger.

    ”Vi har allerede igangsat flere initiativer. Nogle skal få flere til at søge ind på de pædagogiske uddannelser, og andre skal tiltrække og fastholde pædagogisk personale til byens dagtilbud og skoler. Det er svært, og ikke noget vi løser i et snuptag,” siger Thomas Medom.

    Rådmanden opfordrer interesserede til at besøge hjemmesiden aarhus.dk/DetGodePædagogliv, hvor man kan læse mere om udfordringerne og de initiativer, der er igangsat.

    Meritpædagoguddannelsen udbydes af Via University College  Der er deadline for tilmelding den 15. marts og opstart den 1. september.

    For yderligere kontakt
    Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 27 51 79 61