Hvis du er forælder eller anden pårørende

Forældrelinjen er åben på hverdage kl. 9-15 på tlf. 21 79 88 88.

Når du ringer skal du fortælle dit navn og telefonnummer, hvor dit barn går i institution og ganske kort om situationen.

Du kan ikke ringe anonymt, da Børn og Unge skal have mulighed for at behandle din henvendelse ved at kontakte institutionen.

Du vil den samme dag, som du har henvendt dig, blive ringet op af en konsulent fra Børn og Unge, som kan give dig råd og vejledning på din bekymring.

Hvis du er ung

Hvis du er mellem 14-17 år, kan du kontakte en ungerådgiver i Ungekontakten.

Ungekontaktens rådgivere har alle stor erfaring i at snakke med dig om ting, der er svære. Du kan ringe anonymt.

Telefonen er åben mandag-torsdag kl. 12-17 og fredag kl. 12-15 på tlf. 89 40 31 83.

Du kan også besøge cyberhus.dk. Det er et online klubhus for børn og unge, hvor du kan få hjælp fra frivillige voksne rådgivere.

Hvem ringer du til?

Vi er en gruppe fagkonsulenter, som har stor ekspertise i at håndtere situationer, hvor der opstår bekymring eller mistanke om seksuelle overgreb mod et barn eller en ung. Det kan være i dagtilbuddet, på skolen eller i klubben.

Som ansat i Børn og Unge har du skærpet underretningspligt. Du skal derfor kontakte din nærmeste leder, hvis du har mistanke eller viden om seksuelle overgreb begået mod et barn eller en ung.

Institutionslinjen er åben på hverdage kl. 8-15. Her kan du rette henvendelse på mail, hvorefter du vil få en opringning af en fagkonsulent inden for to timer. Henvendelser efter kl. 15 kan du ikke forvente besvaret før efterfølgende arbejdsdag.

Se nærmere i 'Vejledning - Respekt for Grænser'

Inspiration til forebyggelse og håndtering af digitale sexkrænkelser

Få svar på, hvordan du som professionel og som skole/klub kan forebygge og håndtere situationer, hvor der er tale om digitale sexkrænkelser.

Temamøde om små børns seksualitet

Se materialet, der er lavet som en støtte til at afholde temamøder i dagtilbud om små børns seksualitet samt forebyggelse og håndtering af grænseoverskridende adfærd.